Van West Friesland naar Fryslân

Waar waren we gebleven. O ja, donderdag gewandeld in de Schoorlse Duinen. Vrijdag weer zo’n heerlijk KIP-dagje. Ik ben weer verder gegaan met mijn jurk ( er komt nu echt schot in) en Vlas heeft een beetje zitten zenden. Ik geloof dat hij Japan “gewerkt” heeft. Uiteindelijk alleen het terrein af geweest om boodschappen te doen, want ja, lekker kokkerellen op de camping is leuk.

De campinghouder hield een aantal zwarte schapen.
Bewijs dat ons kipje er geweest is.

Wij hebben een vliegengordijn, maar deze zou ook in de KIP niet misstaan. Een beetje aan de korte kant wellicht;-)
Nog een laatste rondje over de camping die zoveel groter is als we vermoedden. Hier aan de rand van het weiland pikken we het laatste zonnestraaltje mee.

En dan is het tijd om Oostwoud te verlaten en op weg te gaan naar onze laatste bestemming van deze vakantie. Over de Afsluitdijk, waar nog steeds aan gewerkt wordt, naar Earnewâld camping Simmerwille die wordt beheerd door Paul en Wendy (ex-collega). We zijn hier al eens eerder geweest, maar de omgeving is de moeite waard om nog een keer van te genieten. Na eerst de boel geïnstalleerd te hebben was het tijd om lekker bij te kletsen met Wendy. Zij is in april echt in het bedrijf gestapt, en heeft Saxion verlaten. Een hele stap, maar ook een goede. We hebben nog even een rondje door het dorp gedaan voor de laatste boodschappen. Daarna was het tijd voor te eten, koffie/thee met een koekje, een borrel en slapen. Zo ziet ons avondprogramma er in de vakantieperiode uit. Krantje en boekje lezen, nieuwe dingen voor de KIP bedenken. Vlas is dan echt een zoon van zijn vader, Pa deed ook allerlei aanpassingen aan de caravans die hij heeft gehad. Leuk om te zien en te beseffen.

Vandaag (zondag 8 augustus) was een dag met veel water. Earnewald is een prachtig waterrijk natuurgebied, ideaal voor de watersport en natuurliefhebber. De omgeving leent zich voor fiets, vaar & wandeltochten. Vandaag helaas niet alleen water in de sloten, maar ook hemelwater viel ons ten deel. Tot na de middag heeft het geregend, en geonweerd, met bakken kwam het soms uit de lucht. Uiteindelijk hebben we nog een wandeling van ruim een uur om het dorp kunnen maken. Een kleine sfeerimpressie.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *