Edmonton

Dinsdag 29 mei

Het eerste wat opvalt in Edmonton, is de rust op straat. Geen gehaast, geen getoeter, relaxed. Edmonton is een van de meest dunbevolkte grote steden van Noord-Amerika. De winkelpromenade is boven- en onderlangs de straten gebouwd. Dat maakt het een bijzondere ervaring. Alsof je op een heel groot en ruim opgezet Hoog Catharijne binnenloopt.

Sir Winston Churchill waakt over het naar hem genoemde “square”. Met een Happy Wall, dam- en schaakborden, lunchplekken etc. Er waren verschillende groepjes kinderen ter plekke. Altijd leuk om hen bezig te zien.

Eeuwigdurende lunch!

Op weg naar de North Saskatchewan River uitkijkpost, kwamen we een leuke sportieve uitdaging tegen. 156 treden af- en weer oplopen in het zonnetje is een uitdaging.  Maar goed dat ik dagelijks geoefend heb op mijn werk van B0 naar B5 met de trap. Er was ook een fijne lift om met mee te gaan.

Geen selfie, dus niet geschikt;-)

Een bezoekje aan het legendarisch hotel “The Fairmont Hotel Macdonald” van binnen en van buiten mooi.
De rode stoelen zijn speciaal om een selfie op te maken, en die op Facebook of instagram te zetten.Schijn je in heel Canada tegen te komen.

Na  dit gedeelte bekeken te hebben weer terug naar het hotel. Vlas heeft last van zijn jicht dus wandelen gaat wat moeizaam. IJs er op, even rusten, pilletje slikken en hopen op betere tijden.

Woensdag 30 mei
Het is regenachtig en niet erg warm buiten, reden genoeg om naar het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Amerika, de West Edmonton Mall te gaan. De mall bevat meer dan 800 winkels en ruim honderd eetgelegenheden op een vloeroppervlak van zo’n 540.000 m². Het

Europees gedeelte van de Mall.

winkelcentrum opende zijn deuren in 1981 (ruim 200 winkels) en is sindsdien enkele malen verder uitgebreid. Een bijzondere ervaring,zo’n gigantisch complex met een ijsbaan, zwembad, casino, hotels, attractiepark en een zeeleeuwenshow. Ongelofelijk.

Leuke weetjes:
Partnerstad: Bergen op Zoom
IJshockeyclub: Edmonton Oilers is het belangrijkste sportteam van de stad.
Geboren: Michael J. Fox (1961), acteur

4 reacties

    1. Bedankt voor je drie reacties. Ik moet ze eerst goedkeuren voordat ze geplaatst worden. Dit om niet gewenste reacties te verwijderen. Je kunt ze nu op de site terugvinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.