Opa, kijk ik vond op zolder ……

Nee, de titel slaat niet op Vlas die vandaag (10 juni) jarig is, maar op de LF-route die we deze week gaan fietsen. De komende week staat de Zuiderzeeroute op het programma, een route die een ronde om de voormalige Zuiderzee beschrijft .

We starten vanuit huis en fietsen eerst naar Nunspeet, daar pakken we dinsdag de route, die zo’n 400 kilometer lang is, op. Afgelopen vrijdag hebben we wat aanpassingen aan de fiets gedaan, nieuw zadel, nieuwe handvatten, remblokjes vervangen, ketting gesmeerd, en mooie nieuwe stuurtassen gemonteerd. We hebben er zin in!

Tegen elf uur waren we er klaar voor, en vertrokken we met het zonnetje hoog aan de hemel en de wind vanuit het noordoosten richting Veluwe.  Mooi fietsweer niet te warm. Via Terwolde naar Vaassen, over de Gortelse heide naar Vierhouten om tenslotte aan te komen op de camping bij Nunspeet. We hebben een trekkershut gereserveerd. Het lijkt ons zo heerlijk lekker lang buiten te kunnen zitten, in plaats van “opgesloten” in een hotelkamer. Hoe vaak dat lukt  moet nog blijken, maar voor de eerste twee nachten is het geregeld. Tegen een uur of twee kwamen we op de camping waar veel mensen bezig waren hun spullen in te pakken om weer naar huis te gaan. Voor ons begint het pas, hoe leuk is dat. Na het verkennen van de omgeving terecht gekomen op het terras waar ze  bier en bitterballen serveerden. Vanavond gaan we in Nunspeet een hapje eten ter ere van het heuglijke feit.

Laatste update voor vandaag. Heerlijk gegeten bij Sirtaki, en nu we voor de hut zitten, begint het langzaam te spetteren. Maar dat deert ons niet. We weten: Wat er vandaag valt, valt morgen niet. En zo begonnen  én eindigen we met een lied!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *