Dinsdag 11 juni 2019

Na een goede nachtrust, de spullen opgepakt. En wat denk je wat. Het regent, nou ja niet echt heel hard, meer een miezer waar je langzamerhand zeiknat van wordt. Even wachten dus voor het vertrek, maar tegen een uur of tien waren we er klaar voor. Op naar Eemdijk. Bij knooppunt 82 pikken we de Zuiderzeeroute op. Nu gaat het echt beginnen. Eerst maar eens naar Harderwijk, een tocht van zo’n anderhalf uur.

Viel mij best tegen, maar een rechte weg zie je weinig met fietsroutes. Wel mooie paadjes bereden. Na een uitsmijter en een wandeling door Harderwijk konden we er weer tegen. We hebben een “stom stuk” gefietst, één lange smalle weg langs strand Nulde aan de ene kant en de A28 aan de andere kant. Een hoop lawaai, veel wolken van kleine vliegjes waar we doorheen moesten, maar ook 2 hele grote fietsen.

Die waren dan wel weer leuk en ken je misschien wel van er langs rijden. Toen we de grote weg links konden laten liggen reden we over een prachtig dijkje door een mooi polderlandschap waarin twee stoomgemalen stonden.in de Arkemheen ( een oude zeepolder met een onregelmatige blokverkaveling) ligt het stoomgemaal Hertog Reijnout met 2 enorme schepraderen, en gebouwd in 1883. In 1983 werd het werk overgenomen door een elektrisch gemaal. Tot zover de geschiedenisles. Het blijft mooi om die grote ketels te zien. Eén ervan gaf nog warmte af. Ze hadden er afgelopen weekend een demonstratie mee gegeven. Een mooie rustgevende plek (als je de beheerster niet meerekent ;-)).

Het laatste stuk van het traject vandaag ging via Spakenburg -Bunschoten naar Eemdijk waar we weer een fijne trekkershut op een camping hebben kunnen regelen. Hier in de buurt zijn veel terreinen waar bedrijven vrijwillig weidevogels beschermen. Een mooi initiatief. Tot 22:30 uur hebben we buiten kunnen zitten! Speciaal voor Ria heb ik een foto gemaakt van het Spakenburgs lied. Die houdt je nog tegoed. Morgen een korte etappe aangezien de weervoorspellingen niet erg goed zijn. Er wordt veel regen voorspeld. We gaan van Eemdijk naar Muiden.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *