Zondag 16 juni

Een kort verhaaltje vandaag, want we hebben niet veel uitgevoerd. Dat hoort natuurlijk ook bij een rustdag. Vanmorgen zijn we naar het strand aan het IJsselmeer geweest om naar het kitesurfen te kijken.

Het was een drukte van belang, op een gegeven moment telde ik zo’n 47 kites in de lucht. Bij het strand en de naastgelegen camping is een winkeltje. Hier hebben we vast wat boodschappen gedaan voor het avondeten. We gaan BBQ-en. Om de hoek van ons hutje ontdekten we er één, dus daar moeten we maar gebruik van maken. Na de middag zijn we naar Workum gefietst. Een hele tocht van wel 7 kilometer (heen en terug).

En wat we verwacht hadden klopt! We kennen Workum inderdaad niet. Ook eens leuk zo’n nieuwe stad! We hebben het Jopie Huisman Museum bezocht. Een museum met mooie verhalen over een bijzonder mens, en met Deventer stoelen (maar dat is een verhaal apart). Je ziet de spullen die hij geschilderd heeft, en er was een collectie gewichten die hij gespaard heeft.

Grote, maar ook hele kleintjes. Nog wat inkopen gedaan en terug naar de camping de gewassen kleren in de zon hangen. We hebben zo onze favoriete outfit, die wel een wasbeurtje kon gebruiken. De zon schijnt nu volop en we drinken er een lekker biertje van het BrouwDok. Vanavond dus BBQ, en morgen weer op de fiets voor een tocht naar Scherpenzeel.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.