Zaterdag 15 juni.

Om 04:00 uur werd ik wakker en….. zachtjes tikte de regen op de trekkershut. Nou ja zachtjes, het werd steeds erger, dan weer minder, enzovoort, enzovoort. Gelukkig ben ik weer in slaap gevallen. Bij het wakker worden was de situatie precies hetzelfde. Regen, regen, en nog eens regen in alle variaties.

We hadden berekend dat het tegen 11:00 zodanig droog zou zijn dat we op pad konden. Dus regenpak aan en fietsen maar. Een kaarsrechte weg door de polder van zo’n 23 kilometer met wind tegen. Pffffff, dat vraagt wel wat van je. Maar goed, we hebben het gered en waren om 12:50 uur in Den Oever, alwaar de bus die ons over de Afsluitdijk zou brengen al klaar stond.

Groot was mijn verbazing toen we in Breezanddijk uit de bus werden gezet. Dus niet de hele Afsluitdijk met de bus, maar de helft. Gelukkig kwam de wind nu wel uit de goede hoek, dus gingen we flierefluitend op weg naar Makkum.

Ook in Makkum hebben we verhalen liggen van Giny & Daniël (met openbaar vervoer van Deventer naar Makkum, dat was wat) en PWA, bezoek met de gasten aan het aardewerkmuseum. Vandaag gingen we voor een patatje en wat te drinken op een terras in de zon. Daar waren we wel aan toe.

Op voor de laatste etappe naar Workum. Nog zo’n 12 kilometer te gaan, ook hier weer polders, en toen we Workum zagen liggen (ha, we zijn er bijna) blijkt er nog een hele grote boog gefietst te moeten worden.

Maar eind goed al goed. We zitten op camping Suderse, hebben boodschappen gedaan, gegeten en afgesproken hier een dagje rust in te plannen. Voelt goed, even geen grote tocht in het vooruitzicht, maar Workum en omgeving verkennen. Het weer wordt ook beter zegt men. Om met een bekende weerman te spreken: Oant Moarn!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.