Donderdag 16 juli

Er was een regenachtig dagje voorspeld, dus eerst maar eens rustig wakker worden, ontbijten en krantje lezen, om daarna op pad te gaan naar Doetinchem. Het regende bij aankomst, maar ik had mijn prachtige Emmerichse paraplu bij me, dus dat kwam wel goed. Doetinchem, de ‘hoofdstad van de Achterhoek’, is een eeuwenoude stad aan de Oude IJssel waar van alles te ontdekken valt. Dat is leuk bij mooi weer, maar vandaag was het vooral een beetje triest om er rond te lopen.

Er waren meerdere winkels, eetgelegenheden waar zus of zusje in voorkwam.

Dan maar een aantal winkels bezocht. En zowaar het is gelukt, ik heb een nieuw truitje gekocht voor op mijn nieuwe rokje. Niet bij dit winkeltje, maar ik vond het logo zo leuk.

Vlas wacht buiten……

Omdat het bleef miezeren en de tijd er naar was, hebben we bij Eetcafé Jansen van een heerlijke lunch genoten.

Het eten was lekker in dit bruine café.

Toe we weer buiten kwamen was et droog, en de stad leeft dan direct weer op. Meer mensen op straat, de terrassen weer voller, dat doet droog weer dus met een stad. Zoveel vriendelijker opeens. Bij het volgende rondje kwamen we onderstaand bijzondere gebouw nog tegen.

Predik het Evangelie is een kerk en rijksmonument. Van oorsprong is het een hervormde kerk. Nu is het in gebruik bij de baptisten.

Op de terugweg zijn we naar de moestuin van mijn broer geweest. Water hoefden we deze week niet te geven. We hebben wel een komkommer geoogst en heerlijke rode bessen geplukt. Die hebben we onder andere verwerkt in een toetje.

Grote gele courgette.
Kool
Zelf geplukte rode bessen.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.