Donderdag 30 juli

En daar zitten we dan voor de tent na een heerlijke Surinaamse maaltijd. Luisterend naar de spotify lijst van mijn zwager. Zus&nicht spelen een spelletje, en de muggen beginnen ons het leven zuur te maken. Na een rustige start van de dag hebben we vandaag door de Schoorlse duinen gefietst. Het zijn de hoogste (55,4 meter) en breedste (5 kilometer) duinen van Nederland . Alle fietsen konden in de auto maar het vinden van een parkeerplaats ging een beetje moeizaam.

Het was hartstikke druk op de eerste mooie dag van deze week en soms leek het dat we in colonne aan het fietsen waren, vooral op de kruispunten was het een drukte van belang . Iedereen wilde erop uit. Maar goed, Vlas heeft een mooie route uitgezet van zo’n 25 km. Ik heb al fietsend wat foto’s gemaakt.

We hebben een korte pauze gehad in de Berenkuil en daar dichtbij een uitkijkpunt beklommen.

Op de terugweg kwamen we door Groet alwaar het beeld “De Wasvrouwen” door Carla Rump staat.

In het centrum van Schoorl ligt de Klimduin. Dit duin is 51 meter hoog en een attractie om te beklimmen zeggen ze. Wij hebben ons er niet aan gewaagd, maar het is wel een bijzonder beeld. Sinds 2007 wordt er jaarlijks op de Klimduin de Klimduinrun gehouden met als doel zo snel mogelijk naar boven. Lijkt me een hele toer.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.