Woensdag 29 juli

We zitten hier in de regio West-Friesland met de officieuze hoofdstad Hoorn. Dat is ook onze bestemming voor vandaag. Het is goed fietsweer er is geen regen voorspelt en de zon zal zich af en toe laten zien. West-Friesland heeft voornamelijk een agrarisch karakter met lange lintdorpen zoals dat zo mooi beschreven staat. Er zijn genoeg knooppunten om een mooie fietstocht uit te zetten. Dan Hoorn zelf, een stad met veel monumenten. We zijn er eerder geweest met de hospitaalboot de PWA, dus onze eerste stop was de haven. Daar hebben we onze fietsen gestald aan de voet van de Hoofdtoren.

Een van de laatste verdedigingswerken die bewaard is gebleven. De toren staat aan de haven waar een standbeeld staat van de scheepsjongens van Bontekoe, naar een boek uit 1924 van Johan Fabricius.

We zijn de stad doorgelopen en hebben een bezoek gebracht aan het Museum van de 20e Eeuw. In dit museum worden interieurs en voorwerpen uit de periode 1900 tot circa 1980 getoond, variërend van speelgoed, huiskamers, keukeninrichtingen, winkels etc. etc. Daarnaast was er een exposities over Telekids en de DDR.

Het gebouw staat op het Oostereiland en is vroeger in gebruik geweest als gevangenis. We hebben veel dingen gezien die we uit onze jeugd kennen. Ik voel me wel een beetje oud als ik dat zeg 😉

We zijn terug gefietst via Wognum alwaar we boodschappen hebben gedaan voor de gourmet. Al met al weer een mooie dag gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.