Zaterdag 8 augustus

Het wordt een tropische dag vandaag, vandaar dat ik al vroeg op de fiets zit om wat boodschappen te doen. Helemaal warm en bezweet ben ik een uurtje later weer terug. Vlas zit op het terras te genieten van een kop koffie. Ik moet eerst weer een beetje afkoelen, het zweet “gutst”me van de kop. Iets wat ik totaal niet gewend ben, voelt ook een beetje “vies”.

We hebben een huisgenoot(je). Mia de kat, nog heel klein maar wel ondeugend, eet graag tenen en dat gaat niet helemaal zachtzinnig Mia(Auw)!

Om een beetje af te koelen maken we een tocht met de punter naar de Beulakerwiede, het grootste meer in de Kop van Overijssel, en waar je lekker kan zwemmen.

De Wieden is een prachtig natuurgebied met vele kleine slootjes.
Stuurman Vlas
Passagier en toerist in eigen land Juul.
Mooi gezicht zo’n stuk land vanaf het water.

Bij de Beulakerwiede aangekomen hebben we een duik in het water genomen. Gelukkig zijn er waterschoentjes aan boord, want de bodem van het meer is heel zanderig, en niet lekker om met blote voeten in te staan.

Ja hoor, daar zwemt ze.
Daar vaart ze.

Nadat ook Vlas een duik had genomen, zijn we teruggevaren. Het was heerlijk om even af te koelen. We hebben daarna tot laat in de avond op het terras zitten praten onder genot van een lekker biertje.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *