Maandag 10 augustus

Alhoewel het ook vandaag erg warm is, hebben we toch een fietstocht gemaakt. Een tocht van 40.72 km, waar we 2:35:47 uur druk mee zijn geweest. Giethoorn bevindt zich in een omgeving vol meertjes, rietlanden en bosgebied. Deze plaats staat bekend om z’n vele fraaie boerderijen met rieten daken en karakteristieke houten bruggetjes.

De eerste brug die we tegenkomen gaat natuurlijk net open als wij er aan komen.
Gelukkig kunnen we dit afwachten in de schaduw. Vlas ziet er nog niet verhit uit.
Onderweg stuitten we op een prachtige vogelkijkhut, ongeveer een kilometer van de weg af.
Twee plassen met veel ganzen, hier daar een witte reiger en mooie grote libellen die niet te fotograferen zijn.
We moeten linksaf! We fietsen een stukje van de NAP-route die we in 2005 helemaal gefietst hebben. En het is een herkenbaar stukje.
Tussen knooppunt 67 en 66 een prachtig fietspad in een schitterende omgeving.
Terug in Giethoorn, gelukkig was het niet druk, dus konden we de route met de fiets aan de hand houden. Maar aan de linkerzijde?
Ook de laatste brug stond open, maar dat doet ie meestal. Pas als je op het knopje drukt gaat ie tergend langzaam draaien en kan je er overheen. Daarop wachten was in de volle zon. Later hoorden we dat hij vaak in storing is, dus wat dat betreft hebben we geluk vandaag.
Terug bij huis met mijn rooie warme hoofd. Gelukkig biedt de gracht voor het huis afkoeling en kom ik trek ik langzaam bij.

De dag hebben we afgesloten met een klein fietstochtje naar een andere plek in Giethoorn, voor een bezoek aan mijn neef en zijn vriendin. Die zijn hun huis aan het verbouwen en we hebben de vorderingen bekeken, lekker bijgekletst en samen wat gedronken. Een prachtige keuken trouwens.

2 reacties

  1. Hete tocht lijkt mij. Snapte het vraagteken bij die fiets links niet echt. Rechts op het pad lopen met de fiets aan je linker kant lijkt mij.😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *