Dinsdag 11 augustus

Vandaag krijgen we bezoek van Marjolein (die komt met de auto) & Ruud (op de fiets). Met ons drieën hebben we een wandeling gemaakt bij Landgoed De Eese, een bijzonder fraai middeleeuws landgoed van ruim 800 ha. op de grens van Friesland, Overijssel en Drenthe.

“Heerlijkheid De Eese” is een zeer afwisselend gebied met bos (440 hectare), lanen en heidevelden, monumentale gebouwen (o.a. een kasteeltje, een havezathe) en landbouwgronden (360 hectare). Een schitterend gebied om te wandelen en te fietsen. Vanwege de bijzondere gebouwen en de karakteristieke lanenstructuur is de bebouwingskern van het landgoed, circa 80 hectare, officieel een cultuurhistorische buitenplaats.

De hei staond er al mooi bij, en hier liggen verschillende grafheuvels.
De wandelclub op pad.
We liepen over een camping en zagen deze leuke familie Steen.
Op een aantal keien stonden spreuken, o.a.van Einstein, Nelson Mandela en deze van Jules Deelder.

Dit was het eerste gedeelte van de dag. Na de middag kwam ook Ruud aan in Dwarsgracht, hebben Marjolein & Juul boodschappen gedaan, en zijn we met ons vieren wezen varen naar de Beulakerwiede. Hieronder een kleine impressie.

De gasten.
De skipper en zijn vrouw.
Juul dient als anker.
Na het eten bijkomen met een wijntje en de voetjes gingen ook nog in het water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *