Rust, Ruimte en Middelburg

We zijn alweer drie dagen verder. Dinsdag was het bar en boos weer. Onweersbuien trokken over de camping heen. Af en toe was het droog en liepen we al soppend naar het toiletgebouw. Het water blijft lekker staan op de Zeeuwse klei. Gelukkig hebben wij klompen aan, dus voor ons geen natte voeten.  Aan het eind van de dag hebben we met ons allen boodschappen gedaan om toch nog even buiten de camping te zijn.

Ons kipje is er weer bij.

Woensdag was de dag van de ruimte voor Vlas en mij. We zijn op weg gegaan voor een tocht naar Biervliet op Zeeuws Vlaanderen. Daar heeft een collega van mij een huis en ik had al veel verhalen gehoord, en nu was een mooie gelegenheid om het te bekijken. Het ligt nu eenmaal niet echt in de buurt van Deventer. Er zijn twee manieren om er te komen fiets/boot of auto/tunnel. Wij kozen voor fiets/boot, het zou droog blijven maar wel waaien. Allereerst naar Vlissingen daar op de Willem Alexander (een SWATH ) naar Breskens. Een tochtje van zo’n 23 minuten. Mondkapjes verplicht, was weer even wennen, maar we waren er op voorbereid. Openbaar vervoer hé.

In Breskens hebben we de stad een beetje verkend, en fish en chips gegeten. Door over de dijkjes en door het polderlandschap.

We hadden  behoorlijk veel wind van opzij, maar gelukkig maar enkele spetters regen. Mooie wegen met veel populieren die zich aardig “lawaai” maken in de wind. Daarna weer hele stukken vlak land.

Eénmaal aangekomen werden we getrakteerd op koffie, thee en nog warme zelfgemaakte taart. Dat ging er wel in. Na bezichtiging en lekker bijkletsen weer terug met de wind min of meer in de rug.

Dat was wel fijn. In totaal hebben we zo’n 58km. gefietst. Een welbestede dag.

Vandaag was Middelburg het doel van onze fietstocht.

Lekker door de stad sjouwen, de weekmarkt en brocantemarkt over, winkeltjes in en uit, steegjes en pleinen bekeken etc. Het is een monumentale (vesting)stad veel historische gebouwen.  Gelukkig is het weer is een beetje opgeknapt. De wind is er nog steeds, maar er was ook veel zon, dat maakt een dag direct leuker.

Terug op de camping hebben we nog heerlijk van het zonnetje kunnen genieten, heb ik een klein wasje gedaan en heeft Willem voor ons nasi gekookt.  

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *