Deventer – Echterbosch

Onze vakantie is begonnen! De dag na Koningsdag (het was weer ouderwets gezellig en druk in Diepenveen) hebben we de boel opgepakt en zijn naar Limburg vertrokken. De komende week zijn we te gast op mini camping Diergaard in Echterbosch. Een bijzondere camping waar ze druk bezig zijn om de “schade” te herstellen die de vorige eigenaar heeft achtergelaten. Vooral aan de haagbeuken (geplant als struik en uitgegroeid als bomen) hebben ze veel werk.

Eerst even de reis ernaartoe. Op radio 2 wordt de Koninklijke Top500 uitgezonden, lekker meezingen met bekende Nederlandse muziek. Ik kijk in de lijst en zie dat Bloasmeziek van Gé Reinders gespeeld wordt en daar heb ik op gestemd. Ik besluit een appje naar Radio 2 te sturen, met de melding dat we op weg zijn naar een camping in Limburg. Hoe goed kan je het hebben. Als de muziek is afgelopen wordt mijn berichtje voorgelezen. Ik zit te glunderen in de auto. Hoe leuk is dat. Aangekomen met zonnig weer zetten we voor de 3e keer de voortent op. Waren we vorige keer niet tevreden, gingen de ritsen strak, nu staat ie als een huis. Trots op onszelf, en een biertje verdiend. Daarna nog even de grens over om in Waldfeucht boodschappen te doen. We zitten nog geen honderd meter van de grens met Duitsland. En, O ja, we zijn onze paspoorten vergeten.

Vrijdag 29 april.

We besluiten om te gaan fietsen, we zitten bijna in het smalste deel van Nederland, daar waar ons land nog maar 5 km. breed is. Onderweg staan we stil om foto’s te maken, en ons te verbazen over de ruim opgezette Limburgse dorpen die een beetje Duits aandoen. Net als in Friesland staan hier ook 2 namen op de borden. Er worden veel asperges verbouwd in deze streek (deze gaan we vast nog eten komende week) en het is hier goed fietsen, niet al te veel steile hellingen. 50 km. hebben we gehaald vandaag. Gisteren geen foto’s gemaakt, maar van vandaag volgt nu een impressie.

Lunchen in vestingstad Stevensweert.
Bijzondere naam. We zijn er drie keer in- en uitgefietst.
Sint Anna kapel (in het buurtschap Laak)
Koolzaad en asperges, een bijzondere combinatie.
Toch wel een leuke foto (al zeg ik het zelf)
Kleine reparatie aan de koplamp van mijn fiets die bij het minste of geringste rammelt. Heel irritant.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.