Beren, bergen & Banff

Ja hoor! We hebben ze gezien, de grizzly- en de zwarte beer (met 2 jonkies).
Geen beren op de weg 😉 in dit geval, maar aan de kant van de weg. Wat een machtig gezicht. Het zorgt gelijk voor een opstopping en langzaam rijdend in- en uitvoegend verkeer. Wat betreft de snelheid en het gedrag in het verkeer, is iedereen eigenlijk wel relaxed. De maximum snelheid is 90 km. per uur, maar dat haal je lang niet altijd, en dat is ook geen punt. Het zijn mooie brede wegen waar we op rijden, met uitzicht op bergen en gletsjers, en groen/blauwe meren langs de weg. Nu nog weinig water te bekennen, maar dat wordt vast nog wel meer. Zo anders dan de kronkelweggetjes door de bergen in Frankrijk en Spanje, maar wel zeer vergelijkbaar met de wegen in Noorwegen waar we in 2013 waren. Er wordt trouwens volop aan de weg gewerkt, en dat is ook wel nodig. Het is niet altijd even best. Alle aanwijzingen die je in die gevallen moet opvolgen zijn zowel in het Engels als in het Frans. Kunnen we die taal en passant ook een beetje opvijzelen. De weg die we hebben genomen heet de “Icefield Parkways”, eigenlijk de enige weg door de Rocky Montains. Ook hier zagen we weer hoe die kleine K-kever zijn werk heeft gedaan, een treurig gezicht al die zwarte bomen die als mikado stokjes zijn omgevallen. Onderweg konden we nog een gletsjer bekijken, maar dat hebben we niet gedaan, veel te ver lopen, of hutjemettutje in een bus, en we hadden natuurlijk die ervaring al in Noorwegen opgedaan. We hebben onderweg onze lunch klaargemaakt, en vermakelijk om te zien hoe mensen (Aziaten) selfies nemen. Ook in Canada zijn ze in grote getale aanwezig. Na een tussenstop bij Lake Louise

zijn we terecht gekomen op een camping in de buurt van Banff. Donderdag Banff bekeken, het was mazzel dat we een parkeerplekje vonden, vlak bij het water.

Ban(k)ff

Banff is een leuk, maar erg toeristisch stadje, dus veel eten en drinken zaakjes, kleding- en souvenirwinkels. Ik heb in de “Assumption of the Blessed Virgin Mary “ een kaarsje aangestoken. Tot nu toe zijn we nog maar weinig kerkjes tegengekomen. Na Banff hebben we uitgebreid boodschappen gedaan, zodat we tot het weekend voorzien zijn van eten en drinken. Voor de rest, lekker in het zonnetje zitten en genieten maar. De campers en caravans die je onderweg tegenkomt zijn heel verschillend. Van hele grote bussen waar een personenauto achteraan gehangen wordt, campers met een uitschuifpui, en oplegger caravans.

4 reacties

  1. Ach wat een mooi gebied weer. Kijken de Canadezen zelf ook nog op van die beren? Waarom moet je die campers stiekem fotograferen? Dank weer voor jullie verhaal. Als onze weerspreuken ook voor canada gelden, hoop ik dat jullie het droog houden vandaag. “ valt er op st. Medardus regen. Ge houdt hem in 6 weken niet tegen.” Deze st. is de patroonheilige van de paraplu verkopers😘 dikke zoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *