Kelowna here we come!

Van Bannf naar Kelowna en verjaardag vieren.

De dag begonnen met de eekhoorn. Gisteren hadden we hem al  vaak zien rondrennen, maar nu poseerde hij echt voor Vlas. Vandaag  wederom een lange tocht voor de boeg, we rijden van Banff naar Nakups om de dag daarna verder te gaan. Zondag de 10e gaan we dan onze verjaardag  samen vieren met een bijzondere gebeurtenis, hopen we. Daarover later meer natuurlijk, een beetje spanning moet erin blijven.  Een lange rit dus,  die al vrij snel  na Lake Louise stopte in een file, wegwerkzaamheden (opgeblazen rotsen opruimen)  koste ons wel 1,5 uur. Gelukkig kwamen we in Beautiful  British Columbia, waar we de time zone change passeerden, dus  was het opeens een uur vroeger. Dat was een meevaller. Uiteindelijk  zijn we door een veer  van Shelter Bay naar Galena Bay overgezet, en hebben we Nakusp bereikt. Daar staan we nu op een camping municipal en dat bevalt erg goed. Lekker hapjes gegeten en een douche genomen. Wij kunnen morgen verder.
En dat verder is naar Kelowna. Daar in de buurt gaan we morgen iets bijzonders doen voor de verjaardagen. Sneu bericht:  Alle fietsen zijn gejat.  Ja, en wat moeten wij dan morgen? We gaan het zien. Het was een lekkere rustige weg volgens de chauffeur, en we hebben een oversteek gemaakt met een “kabel”veerboot die noodzakelijk is om onze tocht voort te zetten.

Wel jammer was dat het tijdens de rit overwegend regende (het was zoals de campingbaas ons vertelde een prachtige weg om met de motor te doen (“Immer gerade aus”), en dat we tijd nodig hadden, om een camping te vinden die net buiten de stad was. Op die camping hebben we besloten om ons rijschema aan te passen. Als locals vertellen dat je vooral daar en daar moet zijn geweest, wie zijn wij dan om niet de daad bij het woord te voegen. In Nederland is Vlas al een poosje jarig, zoals zijn broer  al zei: “Je kunt de tijdzone wel ontvluchten, maar dat helpt niet. Hier ben je al een oude man van 60.” Morgen een speciale verjaarsaflevering, even geduld aub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.