Ja hoor, hij is 60!

10 juni 1958 de dag waarop hij geboren werd in Deventer, nu 60 jaar later zitten we in Kelowna Canada om dit te vieren. Tijdverschil met Nederland is 9 uur, dus kregen we plaatselijke tijd 06:00 uur een telefoontje van zijn zijn moeder. We hebben het niet gehoord;-)  Na een fijn ontbijt zonder speciale attributen (die was ik even kwijt) zijn we op pad gegaan naar de Myra Canyon.  Onderweg met Ma gesproken, dat was fijn.
Internet zegt over de Myra canyon: vrij vertaald: “ Deze zeer schilderachtige route van de Kettel Valley Railway (KvR) loopt langs een steile ommuurde Canyon. Oorspronkelijk gebouwd met de hand aan het begin van de vorige eeuw, is deze indrukwekkende bezienswaardigheid gemarkeerd door 2 tunnels en 18 schraagbruggen die te spectaculair zijn voor woorden.” Opvallend verhaal, in 2003 is een groot gedeelte van de spoorbruggen in de fik gevlogen. Vrijwilligers hebben het allemaal opnieuw opgebouwd, en dat is goed gelukt. Bijzonder om daar overheen te kunnen lopen, zo hoog in de bergen. Wat betreft de fietsen: ze waren niet allemaal gestolen, maar wij hebben gekozen om te gaan lopen. Dan heb je meer tijd om goed rond te kijken. Er wordt een hoop informatie onderweg gegeven, en dat is altijd leuk. Vaak fotografeer ik dat, zodat ik het thuis nog een keer kan nakijken.
Na een wandeling van bijna 12 km. hebben we van de lunch (crackers met avocado, koffie en thee en een stukje watermeloen) genoten. Dan is het opeens wel handig dat je in de camper alles bij je hebt.
Vandaaruit zijn we nog even bij Knox -Mountain en -Lake  geweest, maar gelopen hebben we niet meer, dat was teveel van het goede voor Vlas. Nu terug op de camping genieten we van de achtergrond muziek van de onze buurman singer/songwriter. Grappig om te zien, hij staat voor zijn camper een repertoire af te werken zonder toeschouwers. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Langzamerhand wordt het tijd om het eten te gaan klaarmaken, ik hoor al gerammel van de pannen. Groene asperges met zalm , ei en boter, een echt verjaardag maal.  Dat zal wel smaken.

2 reacties

  1. Vlas, wat een bijzondere verjaardag. Dank Juul voor het verhaal en Vlas voor de foto’s. Daardoor een beetje meegelopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *