Pauze!

De afgelopen dagen hebben we pauze gehad. Tijd om even rustig aan te doen, een wasje te draaien, twee dagen niet te reizen en lekker van de zon genieten.

Na een relatief korte maar prachtige rit, waarin het landschap langzaamaan veranderd, rijden we veelal langs verschillende meren. De bergen worden kleiner en bevatten geen sneeuw meer. We zitten nu op 276 m. hoogte in het mooie Osoyoos, een stadje aan de grens (4 km.) met de VS. Het is de warmste en droogste regio van Canada, en het heeft een gebied van ca. 100 ha. met woestijnflora en –fauna, met diverse cactussoorten, schorpioenen, hagedissen en ratelslangen. We zitten op een camping die gerund wordt door de bond van de Osoyoosindianen, er hoort ook een wijngaard  en een cultureel centrum bij. In het centrum wordt het verhaal van de indianen vertelt, en is  er een 2,5 km. lang woestijnpad. Als je dit pad volgt krijg je veel  informatie over de leefwijze van de indianen, en er is een Okanagan village. Opvallend zijn de 3-dimensionale indianenfiguren gemaakt van ijzer. Zij staan ook bij de ingang van de camping. Bijna hadden we nog een real live snake event gezien, maar die was alleen voor een groep scholieren. De rattlesnakes die hier zijn, hebben we helaas niet gespot. De woensdag begon mooi, met een heerlijk zonnetje, en dus een ontbijtje buiten. Daarna zijn we naar het dorp gelopen en hebben daar een fantastische winkel bezocht. Je kon het zo gek niet bedenken, of ze hadden het, van verf tot knoflookpersen, van hondenriempjes tot tuinversieringen, en overal trappetjes, naar weer een nieuw niveau. Net onder het plafond liep een modelspoortrein langs. Geweldig. Ik heb een nieuwe jurk gekocht, dan loop ik er iets meer gekleed bij, dan in mijn Griekse stippeltjesjurk. Terug op de camping hebben we heerlijk geluncht, en daarna verdween de zon en kwam de regen. Nu 15:30 uur klaart het gelukkig weer op en kunnen we straks weer naar buiten. By the way: in Nederland ben ik al een half uur jarig ;-). Morgen gaan we op pad naar Manning Provincial Park.

2 reacties

  1. Goede reis vandaag, het lijkt me een mooi begin van je nieuwe levensjaar. Met samen 120 jaar levenservaring kom je een heel eind. Dank voor het bijzondere verhaal en de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.