Weer even oud!

Het is zover, ik vier mijn 60e verjaardag. De dag begint met appjes, berichtjes, en daarna een feestelijk ontbijt met kaarsjes erbij. Vandaag wordt een reisdag. Het plan is naar Manning Provincial Park te gaan, maar daar aangekomen bleken er geen campings open te zijn. We zijn van het droge naar het vochtige klimaat gegaan, dat werd onderweg al duidelijk door een laaghangende bewolking en af en toe regen. Nu maakt dat niets uit als je in de auto zit. Wel blijven de rivieren en de hoogteverschillen op ons afkomen. Op een gegeven moment  lag er weer sneeuw langs de kant van de weg. Het lijkt hier wel wat opener  te worden. Ze zijn over het algemeen druk met de wegen bezig, en dat is goed. Ze hebben in de winter geen mogelijkheid om het een en ander aan te pakken i.v.m. de zeer lage temperaturen. Dus alles moet in het voorjaar want in de zomermaanden gaat iedereen op vakantie. Dan lijkt het net of er post-it’s op het midden van de weg zijn geplakt als tijdelijke afscheiding. Grappig is dat, die vergelijking.

We moesten dus door en zijn aangekomen in de buurt van Hope, op een camping dichtbij een bewaarde route van de  Kettel  Valley Railway (KvR). Toevallig dat we op Vlas zijn verjaardag ook een gedeelte van die Railway hebben gelopen. Dit gedeelte in de Coquihalla Canyon, was heel anders dan afgelopen zondag. Er werden ooit 5 tunnels door de granietrotsen gekapt, maar steeds weer vernielden steen- en sneeuwlawines het traject. In 1961 werd het opgegeven en de werd de spoorlijn afgeschaft. Leuke bijkomstigheid: Hier werden scenes uit de eerste Rambofilm First Blood gedraaid. We liepen door een (spannend) oerbos, dat vochtig was, met veel mos op de bomen, en waar de treinrails dicht langs een rivier liep. Een nieuwe dimensie. We hebben een prachtige tocht gemaakt van zo’n 8 kilometer, waarvan een heel pittig gedeelte omhoog (dat was echt wel zweten)  en gelukkig ook weer omlaag ging. Het was de muilezelroute die de werkers van de spoorlijn in gebruik hadden. Boven op die enorme berg stond dan ook een kleine gedenkplaat. Een waarlijke verjaardagswandeling.

1 reactie

  1. Lieve 60 jarigen, dat doen jullie maar weer goed. Wat is het heerlijk struinen in dat soort rommel winkeltjes! Mooie beelden van die indianen en ik zag dat Vlasje weer een arend gespot heeft. Zijn er daar veel van? Dank weer voor het verhaal. Dikke zoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *