Vancouver Island en Victoria

Vancouver Island en Victoria.

Van Hope naar Victoria.  Van de bergen naar een eiland, dus alles wordt vlakker, we laten de bergen achter ons. Hoe meer we in de buurt van Vancouver komen wordt het ook industriëler, en een stuk drukker op de weg. Nou ja, wat wil je het is vrijdag, en een grote stad. Need I say more? We waren op tijd bij de ferry, maar er stonden al teveel grote auto’s op de boot, zodat we een uurtje moesten wachten. Geen punt, we hebben vakantie en het is lekker weer. Er is ook een uitspanning waar veel te doen is, winkeltjes, eettentjes etc. Je kon er zelfs kunst uit Zimbabwe krijgen zegt Vlas. Het grootste gedeelte van de overtocht hebben we uit de wind en in de zon gezeten. Daarna door naar een camping in Victoria, maar die was full. Nu zitten we op een “allfunrvpark”, niet echt een plek waar we normaal zouden gaan staan, maar ja, je moet wat. O ja onderweg kwamen we een bord tegen met de tekst “picking up hitchhikers is illegal”.

Zaterdag  16 juni. Wat een fantastische dag hebben we gehad. Het begon al goed vanmorgen, de hele nacht doorgeslapen, de zon scheen toen ik wakker werd (en dat is niet anders geweest de hele dag) , en de douche was heerlijk. Tijdens het ontbijt face-time met mijn zus, voor haar was het tijd voor een biertje. Daarna naar Victoria. We hadden van de campingdame een tip gekregen waar we gratis de auto konden parkeren. Dus vandaar maar gaan lopen. Allereerst langs de waterkant, naar Fisherman’s Wharf, een levendige, drijvende, toeristische buurt met een jachthaven. En te midden van dat woonboten, private property, “you’r welcome, please respect!” Iets voor Giethoorn en hun chinezen;-).  Doorgelopen naar de Inner Harbour, en vandaaruit een eerste bezoek gebracht aan het Royal BC museum. De eerste rondgang in het museum betrof de oudheid. Aangezien je de hele dag terecht kon, hebben we na dit gedeelte  bij de foodtrucks (achter het museum) iets gegeten. En weer door! Via de Bastion Square(met leuke kraampjes), naar de Market Square dat is ontstaan ten tijde van de goldrush op het einde van de 19e eeuw. Even verderop is daar Chinatown, met een verrassend smal straatje met allerlei winkeltjes, waarvan één paraplu winkel. Via de St. Andrew’s Cathedral (waar ik een kaarsje heb opgestoken), en the Bay Centre (winkelcentrum) terug naar de Royal BC Museum. De historische  verhalen, van de indianen, en cowboys, werden prachtig in beeld gebracht. En weer een nieuw gangetje, of trappetje waarachter geschiedenis verscholen lag. Om 18:30 uur was het klaar met al die mooie belevenissen. Dus rustig aan teruglopen naar de auto, boodschappen doen, tanken en drank halen (daarvoor moet je hier naar een speciale liquor store). Terug op de camping hebben we de laatste geluiden van de autoraces gehoord die  vlak naast de camping worden gehouden. Buurman had ons gelukkig gewaarschuwd. Om 22:22 uur eindelijk  het eten op, en nu uitbuiken met de zere voeten op de bank, en terug kijken op een mooie dag. Morgen vertrekken we en gaan op weg naar …

3 reacties

  1. Wat doen jullie toch veel terwijl ik lekker lag te slapen! Ik herkende jullie huisje. Klinkt als een leuke stad. Dikke zoen en lekker slapen nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.