Van het water naar de bossen.

Op weg naar Port Renfrew. Via East Sooke Regional Park waar we een trail hebben gelopen die naar de kust leidde. Eerst naar Pike Point, en daarna naar de Iron Mine Bay. Ons was (in het boekje) beloofd dat we aalscholvers en zeeleeuwen zouden zien. Mooi niet! Maar het was wel een mooie zondagse wandeling. Op zoek naar een camping kwamen we uit in Port Renfrew, en wat een verassing, daar was aan het water een strand waar we konden kamperen. Voor het eerst een fikkie stoken. Kijk naar de foto’s, dan kan je zien hoe bijzonder het was. Opvallend: al het aangespoelde hout dat je hier op de stranden vind, en daar tussenin een plekje zoeken om te gaan zonnen.  Er kwamen ook veel mensen om te gaan surfen. Op dit moment maandag 18 juni 19:30 uur staan we in de bossen tussen Coombs en Port Alberni. Het is warm vandaag, dus in het bos staan is een goede optie. We dachten binnendoor te kunnen, maar na Youbou hield de doorgaande weg op. Dus moesten we via Highway 1 waar we een tussenstop hebben gehad in Ladysmith, daar hebben de inwoners met vereende krachten een mooi recreatiepark gerealiseerd. Het was dan ook vol met kinderen die een dagje uit waren.

Na de afslag naar de Highway 4 kwamen we door  het kleine plaatsje Coombs. Het staat bekend als de plek waar de hippies ooit zijn neergestreken, en dat is goed te zien aan de winkels die er zijn.Het hoogtepunt is echter de fotogenieke  Old Country Market, waar de geiten op het dak lopen. Helaas hebben wij ze niet gezien. Daarna door naar de Whiskey Creek Campsite, een prachtige plek waar we de komende twee nachten zullen kamperen. In het bos dus. Vergeet ik bijna te vertellen dat er vanmorgen tijdens ons ontbijt een “hummingbird” op nog geen 50 cm.  afstand van mijn ogen mij aan te kijken. Heel even,  maar het was een bijzonder moment. Niet vastgelegd, maar toch het benoemen zeer zeker waard.
We hebben vanmorgen (19 juni) heerlijk uitgeslapen. Tegen 09:30 uur het bed uit. Na een even zo’n kalm ontbijt, kregen we de tip om eerst The Little Qualicum Falls Trail te gaan lopen. Daarna een bezoekje aan Lake Cameron (lunchen op het strand) en vervolgens de trail bij de Cathedral Grove. Dus met goede zin, op pad. De Little Qualicum Trail staat bekend als het mooiste van alle wandelpaden die langs deze rivieren lopen (zegt ons boekje). Je wordt omringd door een weelderig regenwoud langs de rivier. Het was ook een mooie tocht.  Lake Cameron en the Cathedral Grove hebben we niet van dichtbij gezien, het was druk op de weg en met geen mogelijkheid om meer een parkeerplaats te vinden. Bad timing. Terug naar de camping, het zweet van de afgelopen dagen uit de kleren gespoeld, zodat we morgen weer fris en fruitig op pad kunnen.

2 reacties

  1. Het ziet er naar uit dat jullie in een erg mooi gebied zitten. Een hummingbird is een kolibrie zie ik. Bijzonder om die van zo dichtbij te zien. Geniet nog maar lekker even en dank voor weer een stukje mee beleven. Dikke zoen.

  2. Wat jammer dat je geen geiten op het dak hebt gezien. Mooi verhaal weer. Hebben jullie ook last van muggen en ander ongedierte? En kun je de oceaan ruiken? Goeie reis verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *