Ucluelet & Tofino

Ucluelet en Tofino.

Hertje in de achtertuin.

De afgelopen dagen hebben we op een camping in Ucluelet gestaan, op het einde van een schiereiland in Barkley Sound, een baai met een ongerepte kustlijn. De naam is van indiaanse oorsprong en betekent ‘veilige haven’. We weten alleen nog niet hoe het uitgesproken wordt, maar daar komen we vast nog wel achter.  We staan op de stadscamping, aan het haventje en alles is op loopafstand. Dat is ook wel een keer fijn. Naast ons de “ANWB camperclub ” zoals wij groepjes Nederlanders noemen die gezellig bij elkaar staan en gezellig om 17:00 uur aan de borrel gaan, en gezellig ’s avonds samen koffiedrinken. Niets mis mee, maar niet voor ons weggelegd. Het weer hier aan de kust is een stuk frisser, dus echt lang hebben we niet buiten gezeten.  Donderdag hebben we twee gedeeltes van de Wild Pacific Trail gelopen. Eerst de Lighthouseloop van 2,6 km, die zoals gezegd langs een vuurtoren loopt. Dit is het  Amphitrite Lighthouse die in 1906 gebouwd  werd nadat in 1905 the Pass of Melfort was vergaan. Toen in 1914 het houten geval door de oceaan opgeslokt werd, hebben ze  in 1915 een stevige bunker gebouwd.  Er liggen honderden scheepswrakken voor de westelijke kust van Vancouver Island. Daarom spreekt men ook wel van de “Graveyard of the Pacific”. Het tweede gedeelte van de trail was een eindje verderop een tocht van ca. 5 kilometer. Opvallend hier waren de vele balustrades en trappetjes die gebouwd waren. Daardoor waren en veel uitkijkpunten veelal voorzien van een bankje. Deze  bankjes kom je in heel Canada tegen. Ergens op een willekeurige plek (zo lijkt dat voor ons), in herinnering aan een man, vrouw of familie (memorialbankjes) of gesponsord cq. geadopteerd door bedrijven dan wel burgers. Vrijdag 22 juni een dagje naar Tofino, een toeristische plaats waar veel te doen is, zoals whalewatching, kayaking, biking, surfing of met een watervliegtuig de boel verkennen. Alleen als het regent, zoals vandaag, is er geen donder aan te beleven. We hebben nog wel een mooie Tonquin trail gelopen, over het zandstrand en door het regenwoud ;-). Later nog een kleine Ancient Cedartrail. We zitten in een gebied dat tsunamigevoelig is. Overal langs de weg worden we daarop gewezen, maar een goede foto van de bordjes, dat is een ander dingetje. Morgen vertrekken we naar Nanaimo voor de laatste twee nachten in de camper. Het einde van de campertrip nadert, maar we hebben dan nog een paar dagen Vancouver tegoed.

3 reacties

  1. Mooie plaatjes. Herdenkingsbankjes heb ik wel in Nederland gezien . Soms tgv een zoveel-jarig huwelijk of soms ter herinnering aan een overleden persoon. Nog fijne dagen op jullie camperbankjes …..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.