Van Nanaimo naar Vancouver

Na een relatief korte rit zijn we aangekomen in Nanaimo aan de oostkust van Vancouver Island. Op een camping die niet te ver van de boot ligt omdat we maandagmorgen vroeg 07:45 uur moeten vertrekken. We staan op een prachtige plek “ocean-view”. In Nederland hebben we een familiefeestje gemist en jammer genoeg lukte het niet om te face-timen. Dat lukte na de middag wel, maar toen stond men in Nederland op het punt om te gaan slapen. We hebben een trail over het campingterrein gelopen en veel vogels gezien. Het meest bijzondere was weer een hummingbird (kolibrie) van dichtbij, maar moeilijk te fotograferen. Zo snel als die kleine vogeltjes bewegen, ongelofelijk. We weten nog niet precies welke het is geweest, omdat het een tegenlicht opname is. Maar die vogel op de foto hebben is al een prestatie op zich. Zondagavond 18:44 uur. Vlas is aan het koken, de laatste maaltijd (chips & hamburger) in de camper. Gelijktijdig hangt er wat was in de camper te drogen. Geen fantastische combinatie, maar als je ziet hoe het weer buiten is, dan kan het niet anders. De dag begon mooi, en na het ontbijt zijn we naar Nanaimo gegaan om de stad te bekijken en om op aanraden van een vriendin een trail te lopen op Newcastle Island.  Voor 5$ kon je met een bootje er naar toe. Het was een mooie wandeling, maar helaas ging het onderweg regenen, eerst zachtjes, dan weer even ophouden, maar het zag er naar uit dat het niet meer zou stoppen. Terug dus naar de camping. Daar begon het allengs harder te regenen. Dus niet meer genieten van de zon, en de vogeltjes lieten zich ook al niet zien. Blij dat we dat gisteren mochten meemaken. Na het eten gaan we de boel inpakken. Op het moment van schrijven onweert het zelfs, dat hebben we de hele trip nog niet gehad. Morgen meer over de overtocht. Op naar Vancouver!
Om 05:30 uur liep , voor het eerst deze vakantie, de wekker af. We hadden de boot van 07:45 uur gereserveerd, en ik moet zeggen we waren ruim op tijd aanwezig. De overtocht verliep voorspoedig, we hebben bijna de hele tijd buiten gezeten, maar de lucht van gebakken eieren en spek die steeds voorbij kwam maakte me wel een beetje misselijk. Maar ja, er moest aan boord wel ontbeten worden. We stonden met de camper helemaal vooraan, en ik heb een filmpje gemaakt toen de deuren opengingen en we gingen aanleggen. Ik vind dat altijd heel spannend. Zou het wel goed gaan? Maar ook deze keer was er gelukkig niets aan de hand, en tegen 09:45 uur waren we weer op het vaste land. Camper ingeleverd en naar downtown Vancouver gebracht. Veel te vroeg om in te checken bij het hotel, maar gelukkig mochten we onze koffers achterlaten om zelf de stad in te gaan. Jeetje, wat een grote stad met hoge gebouwen. Het is wel een omschakeling. We hebben de haven bezocht, en nog wat (ca. 3 uur) rondgelopen toen we eindelijk ons hotel in konden. Toen we eenmaal onze kamer in konden, ben ik vrijwel direct op het bed geploft en kon een dutje niet uitblijven. De komende dagen meer nieuws uit Vancouver!

5 reacties

  1. Jullie hebben de hummingbird er maar mooi op staan. Fijne dagen nog en een dikke zoen. En bedankt voor het verhaal.

    1. Vandaag een gier kunnen vastleggen. Komt ook in de special over de vogels van canada (die wij heben gefotografeerd)

  2. Wat een andere wereld de komende dagen in de stad. Veel plezier en goed weer gewenst. Trouwens, dat beeld doet me denken aan het Haagse Jantje. Leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.