Vancouver (deel 1)

Van andere Canada-gangers hadden we begrepen dat je in Vancouver goed kunt fietsen. Vooral de Seaside Greenway sprak mensen aan. Dus hup, fietsen gehuurd, helmpje erbij en op pad.  Dit fietspad loopt helemaal om het beboste schiereiland in Burrard Inlett. Daarin bevind zich Stanley Park, één van de grootste stadsparken van Noord- Amerika, waar je prachtig uitkijkt op de skyline van Vancouver, en andere vergezichten.

Het was zeer de moeite waard, gewoon langs de oceaan fietsen. We hebben van allerlei leuke dingen gezien, waaronder een bijzondere reiger.
Vlas heeft nog een zeeleeuw gezien. Na die tocht zijn we doorgefietst naar de botanische tuin van Alma van Dusen.

De weg erheen liep door woonwijken, was lang en steil, maar qua drukte goed te doen aangezien je er weinig auto’s reden. Volgens mij hebben ze hier de term fietsstraat uitgevonden.  Daar zouden andere grote steden een voorbeeld aan kunnen nemen. De lokale fietsers zijn goede afdalers ;-), ze racen je voorbij, roepend: bike passed left, je weet nl. nooit wat er voor je fietst. Engelsen die de neiging hebben links te rijden, en dan die beginnende fietsers (veel Aziaten), die soms helemaal slingerend de weg over gaan.

Woensdag hebben we de fietsen nog een dagje gehuurd, omdat het opvalt op dat veel musea en “things to do” aan de rand van de stad liggen, dus die moet je met het openbaar vervoer of fiets zien te bereiken. Wij zijn naar het Vancouver Aquarium en de botanische tuin van de University British Columbia (UBC) geweest. Daar hebben ze een Greenheart TreeWalk. Je loopt hierbij over vreselijk wiebelende “touw”bruggen die tussen ceders,  douglassparren en grote dennenbomen hangen.  Het is een pad van zo’n 310 meter lang en het hoogste punt bevindt zich op zo’n 20 meter boven de grond. Weer veel gefietst en het laatste stuk

Inukshuk

naar de  UBC ging erg omhoog. De conditie werd volop aangesproken. NB: we zijn nu helemaal kapot na twee dagen fietsen, zere billen, zere benen, en ga zo maar door. Heerlijk gegeten bij de Chinees op de hoek, mjammie, mjammie. Morgen een dagje aan de wandel, weer even iets anders, misschien wat souvenirs kopen, en een bijzondere ontmoeting …..

2 reacties

  1. Wat zien jullie op de valreep nog allemaal mooie dingen. Jullie maken me wel nieuwsgierig naar die bijzondere ontmoeting. Dank weer en een dikke zoen.

  2. Wat een spannende stad, fietsen langs de oceaan en je leven wagen op touwbruggen ….wauw. Ben benieuwd naar morgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.