Vancouver vervolg

De laatste volle dag in Vancouver zijn we begonnen met een ontbijtje in het Pacific Centre een groot winkelcentrum met allemaal dure winkels, Versace, Kate Spade e.a. Daarna verder gewandeld omdat we een aantal dingen nog wilden zien. Een mooi cadeautje was de Marine Building in art deco stijl. Van buiten mooi, maar van binnen prachtige versieringen tot in de lift toe.

Ook hebben we het “Gassy Jack” standbeeld gezien, Hij was degene naar wie Gastown is vernoemd. Een verloederde wijk, maar na een renovatie van de bakstenen gebouwen en pakhuizen een geliefde ontmoetingsplaats van de yuppies in Vancouver. Ook de Steam Clock trekt veel bekijks. De klok wordt met stoom aangedreven en fluit elk kwartier het deuntje van de Big Ben op zijn stoomfluit. Niet dat wij dit gehoord hebben, maar dat heb ik uit het boekje. Doorgelopen via China Town en een buurtje waar veel daklozen, zwervers, en drugsgebruikers zich ophouden (niet fijn om daar doorheen te gaan), met een ferry naar Granville Island Public Market. Een ware belevenis, hallen waarin van alles te koop wordt aangeboden. Sieraden, broodjes, fruit (op hele mooie stapeltjes) vis etc. etc. Een gezellig en bedrijvige omgeving. Na een biertje,  tortilla chips en guacamole op een terras, terug met de ferry, en naar het hotel. Net van de boot gekomen, hoorde ik mensen heel hard roepen, omkijken en er staat iemand te zwaaien, niet voor ons denk ik.

Hoe fout kan ik zijn. Later die avond begreep ik dat het de kennissen waren die we ‘s avonds in ons hotel zouden treffen. We hadden gehoord dat ze ook in Canada bivakkeerden, en dat dit het enige moment was waarop we elkaar zouden kunnen treffen. We zijn gezellig samen uit eten geweest en hebben over de ervaringen in Canada en nog veel meer andere dingen gesproken. Erg leuk om elkaar te zien. Nu, donderdagavond 23:00 uur, drinken we op onze hotelkamer onze laatste biertjes op. Morgen gaan we inpakken en zullen we de terugreis aanvaarden. Later daarover meer.

2 reacties

  1. Ik zag die marine building. Wat mooi, trouwens die markt mag er ook zijn. Dat. Zijn altijd goeie plekken om te bezoeken. En wat een leuke afsluiting met Johan en Hanneke. Lekker slapen. Ik zie jullie op Schiphol . Dikke zoen

  2. Wat een mooie dag met alle verrassingen die een grote stad kan bieden. Hoop dat jullie lekker slapen en wens je een goede thuisreis. Groet&liefs, ria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *