Woensdag 12 juni.

De dag begon goed. Het was droog en niet al te koud. We fietsen alweer door een mooi stuk Nederland nl. de Eempolder. Deze wordt in tweeën gedeeld door het riviertje de Eem.

Deze staken we over in Eemdijk, een leuke veer met speciale aanbiedingen. Doorbraakkolken getuigen van de onberekenbaarheid van het water. Het Gemaal Eemnes (waar we een korte stop hadden) uit 1880 werkte tot 1921 op stoom. Op een gegeven moment fietsten we over de vogelboulevard Eemland.

Een mooi fietspad met allerlei uitleg over de weidevogels die daar in de bloemrijke weilanden naar hartenlust rondfladderden. De tocht ging heuvelachtig via Blaricum naar Huizen, waar verschillende strandjes zijn, en een gemoedelijk Nautisch kwartier, met 4 kalkovens en een botterwerf. Door een mooi park en bos naar Naarden toe. En ja hoor, daar kwam de beloofde regen met bakken de lucht uit. Eerst maar even lunchen dus.

Daarna geschuild bij een heeeeel oud stadhuis. O ja, vandaag Nationale buitenspeeldag. Die viel dus compleet in het water in Muiderberg erg sneu! Verder zijn we 4 x een snelweg gekruist. Zijn we koud maar gelukkig op een bijzonder airbnb adres gekomen.

Een hut in een oude koeienstal, waar een pony, kippen en schapen rondlopen, en met uitzicht op het Muiderslot.

Tot slot: Alle kindertjes van snort, wonen in een ….

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.