Vrijdag 14 juni

We staan voor een uitdaging vandaag. Op mijn verjaardag een tocht van maar liefst 70 kilometer. Dat krijg je als je in trekkershutten wilt kamperen. Deze zijn niet overal beschikbaar.

Met goede moed, na een verjaarsontbijt en de nodige felicitaties gingen we op pad. Onze eerste stop was al na 1 kilometer. Een horde koeien die van de stal heel relaxed over de weg naar het weiland kuierden, af en toe een dolletje (ik krijg jou echt wel in die sloot), gewoon een kwestie van rustig wachten.

Daarna weer verder richting Scharwoude, waar het langzaam maar gestaag begon te regenen. Eerst nog schuilen in het bushokje, maar daar werd ik ook niet blij van. Dus regenpak aan (daarom hebben we hem mee ;-))en vertrekken maar. Het hoort immers zo bij Nederland zo’n bui. Nadat we Hoorn hadden geslecht, werd het weer beter en langzamerhand konden we de regenpakken verruilen voor een t-shirt en broek met opgerolde pijpen. In Enkhuizen hebben we uitgebreid gepauzeerd en heerlijk geluncht in de warme zon op een terras. We kennen de stad van bezoekjes met Giny & Daniel en de Prins Willem Alexander (Solisboot). Wanneer was het ook al weer, en met wie hebben we waar gelopen. En natuurlijk het Zuiderzeemuseum waar we brussendag hebben gehad. Herinneringen alom, maar dat maakt de tocht ook leuk.

Vandaag hebben we heel veel over (hogere) dijken gefietst met daaronder ook een weggetje, het word lieflijk vind Vlas, kleine dorpjes, slingerend langs de kust. Onderdijk, Oosterdijk, Andijk, Wervershoof om maar wat plaatsten op te noemen. Op voor de laatste etappe naar Medemblik. De zere billen slaan toe, van de fiets afstappen gaat steeds moeizamer. Na het opstappen eerst de goede zit vinden, en dan stil blijven zitten. Langzaam maar gestaag gaan we verder naar Opperdoes waar ons volgende onderkomen is. Het Pannenkoekenstation.

Weer een prachtige hut, van alle gemakken voorzien dit keer zodat we zelf kunnen koken. Dat wordt een fijne gourmetavond. Keuze van de jarige. Daarvoor moesten we nog wel even boodschappen doen in de stad. En wat schetst onze verbazing? We kennen Medemblik. Hier zijn we met de PWA geweest in 2013. Nog meer herinneringen. Leu k! Morgen de Afsluitdijk over en richting Workum, maar daarover later meer.

1 reactie

  1. Erg leuk jullie te volgen op die voor ons zo bekende route vanaf de andere kant. Plekken die wij alleen vanuit de haven bezochten en andere plekken die we kennen vanaf de waterkaart. Have fun😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.