Woensdag 19 juni

20:00 uur en we hebben het eten op. Thuis ditmaal. Ja, het is voorbij onze fietstocht rond de Zuiderzee. Vandaag begonnen in IJsselmuiden, en via Kampen naar Elburg. Vroeg (08:10 uur) op pad want de weersverwachtingen waren  niet goed. Onweer op komst en in het hele land code geel.

Nog even wat extra kleding aan, maar al gauw was dat overbodig want de zon scheen weer volop. We hebben besloten om naar Elburg te fietsen en daar de route te verlaten om naar huis te gaan. Dus het hele rondje hebben we niet gedaan, maar om weer van Nunspeet dezelfde weg terug te fietsen vonden we ook niet leuk. Vandaar!

Elburg haalden we, en om 10:30 uur zaten we aan de koffie/thee en hazelnootschuimgebak. Echt wel lekker! Vanaf Elburg dus knooppuntenroute rijden. Uitgezet door Juul. In ’t Harde aangekomen begon het opeens behoorlijk te regenen. Met bakken kwam het uit de lucht. Gelukkig bevonden we ons in de omgeving van het zwembad, alwaar een “keet” of veredeld bushokje, voor de jeugd stond.

Samen met een plaatselijke koerier hebben we geschuild. En dat was ook wel hard nodig. Het onweer barstte in alle hevigheid los. Donderend geweld, felle lichtfitsen, en harde klappen boven ons hoofd.

We hebben ongeveer  een uurtje in de hangplek (voor natte ouderen in dit specifieke geval) gebivakkeerd , het rook er naar verschraald bier, tabak en een brandlucht , maar we stonden in ieder geval droog! Toen het wat beter werd hebben we uit voorzorg de regenjas aangetrokken en op pad maar weer. Nog één onweersklap hoorden we en daarna werd het rustiger.

Vanuit ’t Harde is er maar één weg richting Epe waar je overheen moet. De N309, mijn god wat een weg, een helling  waar geen eind aan scheen te komen. En maar doortrappen, je moet toch wat, lopen is ook geen optie. De bult af dat was pas fijn.

Bij Veessen kwamen we de dijk op, en met het pontje vanuit Welsum naar Olst gevaren. We hadden nog één tussenstop in ons vizier. Diepenveen! Op goed geluk een bezoekje aan Vlas zijn jarige moeder. Niet lang nadat wij daar arriveerden, kwamen ze thuis van een lekker lunch buitenshuis. De verassing was compleet.

Resumé: 10 dagen van huis, 9 dagen gefietst, 532.7 kilometer afgelegd (volgens mijn fietsteller), al het weer gehad waar Nederland zo’n patent op heeft, genoten van de diverse landschappen, veel vogels en hun gekwetter, de trekkershutten, en elkaar. Wat wil je nog meer. Niets dus. Zie 2 tevreden mensen, die het goed hebben gehad.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.