Dinsdag 14 juli

De weergoden zouden ons slecht gezind zijn. Er werd regen voorspelt, dus geen fiets- of wandeltocht op het programma. Een ritje met de auto naar Emmerich am Rhein werd het. We hadden vanuit huis twee lege kratten bier en een krat Apfelschorle meegenomen. Tijd dus om die in te ruilen. Onderweg langs de Trankhalle om o.a. Franziskaner Weissbier in te slaan. We waren al eens eerder in Emmerich (of zoals wij zeggen Emmerik) geweest eenmaal met de motor en met de PWA (boot). Uitkijken over de Rijn blijft mooi.

Emmerich am Rhein, daar waar mijn vader vroeger sojaolie haalde, in een vrachtwagen met een grote tank erop. (Bron: oudste zus)
Lunchen met uitzicht op de Rijn.

In Duitsland gelden wat andere coronaregels dan in Nederland. We hadden onze mondkapjes gelukkig meegenomen, die kwamen goed van pas. In de winkel moet je die op. Voordat je een restaurant ingaat moeten de kapjes op, als je eenmaal aan tafel zit mogen ze af, is ook wat handiger met eten ;-). Als je echter naar het toilet wil, of wilt afrekenen moet ie weer op. De ober had het druk met (vooral Nederlanders) corrigeren. Ja, wij ook, we stonden al binnen voor we het idee in de smiezen hadden.

Daar ben ik dan met mijn zelfgemaakte breedbekkikker mondkapje.

Er wordt bijna geen aandacht geschonken aan het “wassen” van je handen. Er staat wel een flesje bij de ingang, maar daar maakt niemand gebruik van. Na de lunch door de regen terug naar de auto, en terug naar Zevenaar, boodschappen gedaan en lekker lanterfanten. De lunch was zo goed en veel dat we ’s avonds aan wat stokbrood met smeersel genoeg hadden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.