Maandag 13 juli

Het belooft een mooi zonnige dag te worden. Het plan is om te gaan fietsen, ik heb een tocht uitgezet van ca. 50 km. Van Zevenaar via Pannerden, Doornenburg, Millingen aan de Rijn, Tolkamer, Lobith, Tolkamer, Herwen, Babberich, Beek en Didam weer terug naar Zevenaar.

De Liemers

We hebben vooral in de zon gefietst, door het prachtige rivierenland met zijn mooie dijkjes, kleine dorpjes, en veel water natuurlijk. Deed ons denken aan de fietstochten lang geleden langs de Donau, Moesel etc. Met een pont over het Pannerdensch Kanaal, daarna met het voetveer over de Waal naar de Millingerwaard waar veel zand wordt gewonnen. Tot slot met de “Heen en weer” de Boven-Rijn overgestoken.

Pannerdesch Kanaal

Het was druk op de pontjes. Onderweg regelmatig kort gepauzeerd (we moeten weer een beetje fiets (lees zadel) conditie opdoen) in de zeer schaarse schaduw. In Didam was de beloning een heerlijk softijsje. De gegevens voor vandaag: Afstand 55.03 km. gemiddelde van 15.4 km. per uur, effectieve fietstijd 3:33:20 uur.

de Waal oversteken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.