Maandag 27 juli

Vandaag is het toch wel een beetje speciale dag voor ons. Daarover later meer. Vannacht goed en lang geslapen in een droog bed, met mijn eigen kussen. Na het ontbijt zijn Vlas en ik gaan wandelen. We hebben een tocht gemaakt van 15 km. langs het IJsselmeer, door mooie natuurgebieden en leuke stadjes. We hebben lepelaars en fazanten gezien.

We waren aangenaam verrast toen we ze ontdekten. Pas aan het eind van de route zagen we een bord met daarop de vermelding dat lepelaars in dit gebied aanwezig zijn.
Het blijft een prachtig dier.

Een hele andere omgeving dan bij ons in Salland. Veel slootjes, bruggetjes en dijkjes.

Onderweg hebben we geluncht bij Gewoon Lekker in Wervershoof, een heerlijke boterham met een echte kroket. Onderweg hebben we nog even moeten schuilen voor de regen, op een parkeerplaats waar (2) mannen met auto’s komen om een sigaretje te roken, over het water te staren om dan weer weg gaan.

Ook met de Lumix camera kan je (op goed geluk) selfies maken.

Het laatste dorp waar we doorheen kwamen, Wervershoof, bleek verrassend levendig te zijn. Met veel winkels, kerken en restaurants. We hadden beloofd dat wij voor het eten zouden zorgen, dus hup naar de supermarkt, en eten en drank inslaan.

Tegen 16:30 uur waren we terug op de camping. Niet veel later hoorden we gezang: “Lang zullen ze leven ….” Daar kwamen zus,zwager&nicht met vlaggetjes met het getal 5 en rode ballonnen in de vorm van een hart. Het geval is nl. dat wij vandaag 5 jaar ge-gpst zijn. Een eerste jubileum van dit heuglijke feit! Het was een complete verassing en we kregen ook nog een mooie kaart en een zonnebloem plantje.

Een kusje (in opdracht van mijn zusje)

We hebben ze getrakteerd op verschillende hapjes en dat viel erg in de smaak. Een leuk detail. Op tafel zie je een bak aardbeien staan, die kwamen de buren brengen (als toetje) omdat ze gehoord en gezien hadden dat we een feestje aan het vieren waren. Benieuwd naar de 5 hebben we uitgelegd dat het geen 2e of 3e leg was, maar gewoon we na 36 jaar samenzijn toch iets officieels wilden vastleggen.

Hapjes, ons favoriete eten bij feestelijke gelegenheden.

Vanavond, toe het weer begon te regenen en we de “voorpui” er weer hebben ingezet, hebben we foto’s gekeken van die dag. Nog steeds dankbaar dat we die dag hebben beleeft met wederzijdse ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.