Dinsdag 28 juli

De reden waarom wij in Oostwoud kamperen, is het feit dat we één of meerdere dagen mogen meevaren op de Shelter. Dat is de 9 meter lange zeilboot van mijn (andere) zus@zwager. Dus op de tijd opstaan en ontbijten want we gaan op pad naar Monnickendam. Na een warm onthaal vertrekken we om 11:00 uur richting Hoorn. Het waait aardig windkracht 5 en hij komt uit het westen. Die windkracht is mooi, want dan kan het zeil (specifieker de genua) gehesen worden. Dit is besloten omdat het dan rustiger varen is en de boot niet teveel schuin gaat.

Eerst de haven uit met Juul aan het roer, het zag er vakkundig uit. Toen we een vaarroute kruisten nam mijn zwager het toch maar even over. Al snel waren we op het IJsselmeer er stond Vlas als een volleerde schipper aan het roer. We voeren 5-6 knopen, en dat was een fijn tempo. Mijn zwager had het de afgelopen dagen zwaarder gehad met meer wind en regen. Wij hebben het droog gehouden en de zon liet zich ook met tussenpozen zien.

Voor de lunch kregen we witte broodjes met knakworst en mosterd. Lang geleden dat we dat gegeten hadden, maar het past wel bij varen. Toen we zo’n 2,5 uur onderweg waren naar Hoorn was het tijd om terug te gaan. In de buurt van Volendam roken we iets vreemds. Verder geen aandacht aan geschonken totdat mijn zus en Vlas een NL alert  kregen. Er was een brand in Midden Beemster, en deuren en ramen moesten dicht gehouden worden.  Wel grappig dat je dat zelf op het IJsselmeer op kilometers afstand nog te zien krijgt.

De skipper met zijn maatje.

Terug in Monnickendam werd het tijd voor een biertje aan boord, daarna een wandeling en een etentje als dank voor de gezellige dag.

Na het varen is het goed bier drinken.
Mooi toch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.