Maandag wasdag, dinsdag fietsdag

Gisteren hebben we een dag vrij gehad. Wasdag, omdat ik te weinig hemdjes heb meegenomen, en het wordt mooi weer hier hebben ze beloofd. Een dagje bij de tent hangen dus, boekje lezen puzzeltjes maken en Vlas heeft zijn antenne opgezet en maakt verbindingen met Brazilië, Zuid-Korea, Colombia en Nieuw Zeeland. Hij is zeer tevreden met de manier waarop de antenne (een glasvezel mast van 20 meter) die aan de dissel van de caravan is gemonteerd. Zo komt hij de dag wel door. We zijn alleen op de fiets gestapt om boodschappen te doen net over de grens bij de Aldi.

Zie je die lange spriet? Dat is de antenne.

Het is dinsdag vandaag en het plan is om een rondje Stein te fietsen. Langs de oevers van de Maas,het Rivierpark Maasvallei. komt onze nieuwe fietsdrager goed van pas. Hij kan los van de caravan op de auto gezet worden. Hééééél praktisch. Dus op naar Berg aan de Maas (of was het Urmond) waar de tocht begint. Kronkelend langs de Maas, maar ook langs het kaarsrechte Julianakanaal, dat gegraven is om een deel van het water van de Maas door te voeren. Het grootste deel van de scheepvaart naar België en Frankrijk komt hier langs. Het is mooi weer vandaag dus hup eerste de armen, benen en nek insmeren en dan op pad in korte broek, T-shirt, zonnebril en pet.

De broek van Juul had eerst een kleine reparatie nodig, er viel nl. spontaan een gat in. Een van de sokken moest eraan geloven om het gat te kunnen dichten. Maar goed een mooie fietstocht door de Maasvallei, waar we door verschillende dorpen zijn gekomen, 2 keer met de veerpont de Maas zijn overgestoken, en in het Belgische Limburg over prachtige dijkjes hebben gereden. Nu ook weer de nodige foto’s gemaakt onderweg zoals hier onder te zien.

We zijn begonnen in Berg aan de Maas en daarna afgezakt.
Elsloo
Ja, korte broeken weer, heerlijk is dat toch. Lekkere witte armen en benen.
Pontje in Geulle aan de Maas, we maken de overstap naar België
Deze boom is ziek zegt Vlas, maar hoe bijzonder ziet het eruit.
Grenspaal België – Nederland
Berg aan de Maas met de tweede pont die zowel aan bootjes vastzet, als aan een kabel hoog boven het water.
Kijk de informatie krijg je dan mooi gratis en voor niks.
Kippen komen een kijkje nemen.
Er moet natuurlijk ook gegeten, dus gekookt worden.

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.