Roermond en Sittard

Wat te doen zo midden in de week, nou kijken waar er markten zijn en dan kom je uit in Roermond (woensdag) en Sittard (donderdag). Dus op naar Roermond. We gingen lekker luxe met de auto. De markt was klein, maar onze “eigen” kaasboer was er. Helaas niet met de kaas die wij zo graag lusten, maar toch er was voldoende keuze, en we kregen extra zegeltjes. We hebben een beetje rondgewandeld, de St. Christoffelkathedraal was nog niet geopend, evenals de de stad (vroeger was het een Hanzestad) verkent, en de roer gezien waar een witte en zwarte zwaan rondzwommen. Wie Roermond zegt, zegt Designer Outlet. Nou wij erheen. een compleet dorp net aan de rand van het centrum met 186 winkels van diverse dure/chique merken. Echt onvoorstelbaar, wat een volk loopt daar rond met tasjes van Cucci, UGG, Versace, Armani en nog veel meer. Voor sommige winkels stond men in de rij. Ongelooflijk, ook de hoeveelheid mensen die allemaal met tasjes met merknamen lopen.

Stadhuis met een klokkenspel met draaiende figuren.
In de Roerhaven.
Maria Theresiabrug, in 1771 uit hardsteen opgetrokken, na ernstige oorlogsschade hersteld.
Pierre Cuypers architect en Roermonder, bouwde onder meer Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam. Eigenlijk was hij vooral architect van kerken.
Voorportaal van de Munsterkerk. ook hier konden we niet binnen kijken, schijnt bijzonder te zijn.

Donderdag Sittard-dag. Omdat we rustig een hebben gedaan vanmorgen en zo’n 20 kilometer (via Duitsland) fietstocht voor de boeg hadden kwamen we een tikkeltje (te) laat om nog fatsoenlijk de markt over te gaan, ze waren al aan het opruimen, maar het zag er wel leuk uit. Veel lapjeskramen, dat kom je niet meer zoveel tegen. De fietstocht erheen was weer mooi, Vlas ontdekte een vogeltje, die zowaar even bleef zitten zodat hij hem kon fotograferen. We kwamen de stad binnen via een bijzonder mooi fietspad, en reden recht tegen het Toon Hermans Huis aan. binnen zag er allemaal gezellig uit.

Ik had vorig jaar al eens in mijn eentje Sittard bezocht, en dacht nu nog de weg een beetje te weten ;-), dus ik wilde Vlas het standbeeld van Toon Hermans laten zien. niet gevonden dus, maar in de tuin van het huis, stond een niet minder mooi klein beeldje van Toon. Het was gezellig in Sittard. De terugtocht op de fiets bracht ons nog wat leuke kiekjes.

Paapje???
Beverwerk, ze kunnen dus echt grote bomen aan.
Telefoonpauze.
Sittardse kwajongen, er is ook een biertje naar vernoemd, en een lied mbt vastenaovond.
Toon Hermans één van de grote drie cabaretiers van na de Tweede Wereldoorlog. Legendarisch is zijn lied: Wat ruist er door het struikgewas …..
Fietsenstalling bij de kerk.
Kunstwerk in de Gemeente Echt-Susteren in het kader van Sjarabang.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.