Dat was het dan

Dat is nogal een titel: Dat was het dan, maar onze meivakantie zit er op. 10 dagen in Limburg, vrijdag hebben we gewandeld in het IJzerenbos. Een niet te lange wandeling, maar wel in een mooi bos, met op het eind een cadeautje van een mooie beek. Een dag ervoor hebben we er nog doorheen gefietst en het is een onderdeel van het Pieterpad. Daarna nog een keer boodschappen doen, o.a spargel (asperges) om zaterdag thuis te eten. Je kunt ze hier overal kopen. Wij zijn bij een boerderijwinkel geweest. Omdat het weer goed was, zijn we vrijdag begonnen om de voortent voor het grootste gedeelte al in te pakken. Lekker op z’n elfendertigst, zodat alles droog mee kan. Voor zaterdag werd er ook regen voorspeld, en als je dat weet, onderneem je op tijd actie. Die regen hebben we ook gehad, en wel onderweg naar huis in de buurt van Arnhem een hoosbui. Ook zagen we voor ons een beest aangereden worden, we denken dat het een vos was.

Omdat ik ze zo mooi vind.
Het IJzerenbos, paadje met hindernissen, er onderdoor en er overheen.
Het Pieterpad, dat zie je zo.
Een half ontmantelde tent, ofwel de mooi weer variant.
Daar is ie weer: onze mascotte mag ook weer op de foto.

En dan kom je er langzamerhand achter dat je altijd vergeet iets te vertellen. Zoals de oude Lanz Bulldogg tractors (met een liggende eencilinder tweetaktgloeikopdieselmotor,die een karakteristiek geluid voortbrengt nl. een staccato “boem-boem”) met daarachter een caravan, huifkar, zuipkeet, zeg het maar. In het weekend gaan ze van Duitsland naar Nederland, wij weten niet waar, maar het was een mooi gezicht/geluid.

Vergeten: Het boekje over Sittard met rondwandeling kom ik zaterdag tegen bij het opruimen van de tijdschriften. Ja natuurlijk had ik dat nog “aan boord”. Vergeten: Op de fiets met 37 km/pu de berg af, terwijl ik niet echt in de gaten had dat we zo hoog geklommen waren. Vergeten: Een eenvoudig graf bij de kerk in Stein, op een bijzonder plekje waar alleen de tekst Vader – Moeder op het kruis stond. Kan dus iedereen geweest zijn. Vergeten: de Duitsers in de winkels nog veelal mondkapjes dragen. Vergeten; de kraai die elke dag een bad nam in de waterbak van de schapen. En zo zal ik nog wel meer vergeten zijn. Maar ik zal niet vergeten dat we een mooie tijd hebben gehad in Midden-Limburg op een bijzondere camping, en dat we geboft hebben met het weer.

Niet verkeerd om de vakantie mee te eindigen toch?

Het was weer een genoegen om jullie op de hoogte te houden. Wellicht “spreek”ik jullie weer in augustus als we er weer op voor langere tijd op uit trekken.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.